Technologiebedrijven bundelen hun krachten om de veiligheid van spoorwegpersoneel in Nederland te verbeteren

Tended and Dual Inventive

Tended en Dual Inventive, leiders op het gebied van spoorwegveiligheidstechnologie, hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd die gericht is op het naar Nederland brengen van geofencing-technologie ter ondersteuning van het streven binnen de Nederlandse spoorwegindustrie om de veiligheid en efficiëntie te verbeteren.

Nederland heeft een dicht spoorwegnet met een groot aantal passagiers- en goederentreinen. De uitdagingen van de klimaatverandering en het toenemende personeelstekort zorgen voor een toenemende druk op het hele spoorwegsysteem, met gevolgen voor de veiligheid van baanwerkers. ProRail (het Nederlandse equivalent van Network Rail in het Verenigd Koninkrijk) staat voor de uitdaging om deze problemen aan te pakken en de veiligheid van iedereen die langs het spoor werkt te garanderen.

Om dit in Nederland aan te pakken, werken Tended en Dual Inventive samen; twee organisaties die zich inzetten om de veiligheid van baanwerkers te verbeteren door innovatieve technologieën te implementeren. Samen gaan ze een uniek systeem leveren aan de Nederlandse spoorwegindustrie, waarmee spoorwegwerkers en machinisten op het spoor kunnen controleren of ze in veilige werkgebieden werken. Het belang hiervan werd onlangs onderstreept door de Nederlandse veiligheidsnormorganisatie RailAlert, die een veiligheidsbulletin in Nederland uitbracht na een toename van machines op het spoor die zich zonder toestemming buiten de bezitsgrenzen bevonden.

Dual Inventive is gespecialiseerd in technologische oplossingen die het werken aan de railinfrastructuur veiliger en efficiënter maken, de beschikbare railcapaciteit maximaliseren en de betrouwbaarheid van de railinfrastructuur verbeteren. Het bedrijf heeft uitgebreide internationale ervaring in het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van baanwerkerslocaties op het spoor met hun Europese SIL 4 (Safety Integrity Level) cloud- en technologieoplossingen.

Perfect afgestemd op Dual Inventive is Tended’s geofencing systeem, dat is ontwikkeld om operationele veiligheid en efficiëntie te transformeren door geospatiale technologie te combineren met gedragswetenschap. Organisaties kunnen veilige werkzones in kaart brengen in een online dashboard en apparaten koppelen aan bedrijfsmiddelen, zoals installaties, machines en beveiligingsapparatuur. Dit zorgt voor een betere zichtbaarheid van de werkplek door hun live locatie weer te geven, wat de veiligheid op de werkplek verbetert en het risico op incidenten vermindert, zoals werken buiten de grenzen, botsingen en voorwerpen die op de lijn achterblijven. Draagbare apparaten kunnen ook worden toegewezen aan werknemers, waardoor ze onmiddellijk worden gewaarschuwd als ze de veilige werklimieten verlaten om hen te helpen hun situationeel bewustzijn te herstellen.

ProRail ondersteunen bij het verbeteren van de veiligheid van baanploegen

Tended en Dual Inventive gaan samenwerken om dit beproefde veiligheidssysteem in Nederland in te zetten; een technologie die tot nu toe nog niet is geïmplementeerd door de Nederlandse spoorwegindustrie. Door deze primeur in Nederland te introduceren, ondersteunen de twee bedrijven ProRail bij het vergroten van de veiligheid van de baanploegen. Dit zal later dit jaar beginnen met een project in Nederland in samenwerking met de RailAlert Foundation.

Dominic O’Malley, Head of Partnerships bij Tended is blij met de nieuwe samenwerking: “We zijn ongelooflijk trots om samen te werken met Dual Inventive om geofencing technologie te introduceren in het Nederlandse spoorwegsysteem met het oog op het verbeteren van de veiligheid van teams langs het spoor in heel Nederland. Dit is een opwindende kans voor ons om internationaal uit te breiden en het gebruik van innovatieve technologieën zoals de onze te versnellen om ongevallen en dodelijke ongevallen op het spoor over de hele wereld te helpen voorkomen.”

Aan de andere kant ziet Lex van der Poel, Chief Technology Officer van Dual Inventive veel mogelijkheden voor de bedrijven die hun krachten hebben gebundeld: “We zijn erg blij om samen te werken met Tended en deze volgende stap te zetten in het bieden van veiligere werkomstandigheden op het spoor. Als industrie moeten we alle beschikbare technologie gebruiken om te helpen bij de uitdagingen waar we voor staan. Klimaatverandering vereist veel extra onderhoud aan het spoor, zoals we nu al over de hele wereld zien. Bovendien hebben we minder spoorwerkers om het werk te doen. In combinatie met de verwachte groei van het Europese treinverkeer moeten we niet alleen beter, maar ook anders gaan werken. Stilstaan is voor ons geen optie.”

Lees ook:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Jeroen Baldwin

Bron: RailTech.com