EMR en One Big Circle werken samen aan DepotMATE spoorwegveiligheidsproject

EMR and One Big Circle collaborate on DepotMATE rail safety project

East Midlands Railway (EMR) werkt samen met technologiebedrijf One Big Circle aan een veiligheidsinitiatief dat de efficiëntie van treininspecties moet verbeteren. De gezamenlijke inspanning, het DepotMATE project, wordt ondersteund door financiering van het Department for Transport (DfT) en Innovate UK’s First of Kind scheme.

Het DepotMATE project vertegenwoordigt een convergentie van traditionele spoorwegactiviteiten met geavanceerde technologie, met als doel het verbeteren van veiligheidsmaatregelen en operationele efficiëntie in de spoorwegindustrie. Het project zal gebruik maken van One Big Circle’s Automated Intelligent Video Review (AIVR) cloud-based platform, bekend om zijn toepassingen in intelligente video, kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning voor de spoorwegindustrie.

Het initiatief richt zich op het inzetten van lijnscanning met hoge resolutie, thermische beeldvorming, standaard videocamera’s en akoestische sensoren om op afstand de toestand van treinen te beoordelen tijdens het in- en uitrijden van depots. Met deze innovatieve aanpak wil het project de tijdrovende en potentieel riskante handmatige inspecties langs het spoor overbodig maken. Het initiatief is specifiek gericht op de regionale vloot van East Midlands Railway (EMR), waaronder Class 170 en Class 158 treinen, om een efficiëntere en veiligere controlemethode te introduceren.

“One Big Circle is verheugd samen te werken met East Midlands Railway bij de uitvoering van het DepotMATE project”, zegt Emily Kent, medeoprichter van One Big Circle. “Dit project is een fantastisch voorbeeld van hoe de ‘First of a Kind’-competitie KMO’s in staat stelt om initiële concepten te versnellen tot cross-industry samenwerkingsverbanden. We hebben samengewerkt met EMR bij de levering van eerdere AIVR-oplossingen en we zijn verheugd om samen te werken bij het verkennen van technologieën ter ondersteuning van digitale depotmonitoring.”

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com