Gopet Trans start verbinding Halkali-Antwerpen op wegens de grote vraag
Sinds enkele dagen is er een nieuwe spoorgoederenverbinding tussen de Halkali-terminal in Istanbul en Antwerpen in gebruik genomen. De dienst, die een langeafstandsopstelling heeft, richt zich op high cube containers en stopt ook in Duisburg. Vanuit de Benelux kan lading via de haven van Hull het VK bereiken.
Voor deze specifieke dienst werkt Gopet Trans samen met Hupac. De twee bedrijven hebben een geschiedenis van langdurige samenwerking, wat een belangrijk criterium was voor het opstarten van de verbinding Turkije-België. Een service op hoog niveau wordt zo gegarandeerd, aldus Gopet.
De logistieke dienstverlener, opgericht in Sofia, Bulgarije in 1995, is een expert op de Balkan transportmarkt, terwijl twee jaar geleden zijn Turkse dochteronderneming werd opgestart. Gopet startte met te werken aan de dienst Halkali-Antwerpen met enkele projectmatige zendingen voor enkele klanten in 2021. Toen de vraag groeide, werd besloten om er een stabiele verbinding van te maken.
Een eerste maar veelbelovende service?
“Dit is onze eerste rechtstreekse verbinding tussen Turkije en België. In 2020 opende Gopet Trans een nieuwe dochteronderneming in Istanbul, Turkije. Op basis hiervan ontwikkelen we nu een lokaal dienstenaanbod en is intermodaal gaan een volgende logische stap omdat er een sterk ontwikkelingspotentieel is. We werken nu aan het uitbreiden van het klantenportfolio dat gebruik maakt van deze dienst”, zegt het bedrijf.
De intermodale dienst vervoert voornamelijk 45 high cube containers omdat ze volgens Gopet een hoger niveau van veiligheid en integriteit van de goederen biedt en vriendelijker is in termen van terminaloperaties. “Hoewel we opleggers gebruiken op andere opstellingen (vooral degenen die vanuit Roemenië en Bulgarije rijden), overwegen we op dit moment niet om ze op deze specifieke route te integreren”, vermeldt het bedrijf.
Naar Benelux en verder
De treinen van Gopet die tussen Halkali en Antwerpen reizen, maken een vaste tussenstop in Duisburg, terwijl stoppen op andere bestemmingen een open mogelijkheid is, afhankelijk van de behoeften van de klant. Na Duisburg gaan de treinen naar Antwerpen.
Van daaruit handelen logistieke bedrijven de lading rechtstreeks af en vervoert ze naar de haven van Zeebrugge, waar die lading wordt overgeladen op schepen die naar de haven van Hull in het VK reizen voor verdere distributie.