Depot Rail verplaatst nieuw hoofdkantoor

Depot Rail

De Britse gespecialiseerde leverancier Depot Rail heeft zijn hoofdkantoor en productievestiging verplaatst naar een gloednieuw pand in Gainsborough, Lincolnshire, dit om de klanten in zowel de vracht- als passagierssector beter van dienst te kunnen zijn. Het bedrijf, vooral bekend om zijn zware onderhoudsmachines en testapparatuur, heeft ambities om zijn marktaandeel te vergroten vanuit zijn nieuwe basis.

Groei in de vrachtsector biedt Depot Rail nieuwe kansen en speelde ongetwijfeld een rol bij de beslissing om te kiezen voor het nieuwe pand. De stad Lincolnshire is een belangrijk spoorwegknooppunt en ligt aan de ‘Cathedrals Route’, die parallel loopt met de East Coast Main Line en die veel wordt gebruikt door vrachtvervoerders. Het is geen toeval dat het bedrijf ervoor koos om zich daar te vestigen, op minder dan twintig kilometer van Doncaster, waar verschillende vrachtvervoerders en leveranciers zijn gevestigd. Zo blijft Depot Rail ook in de race voor het hoofdkantoor van het nieuwe geïntegreerde beheersorgaan van Great British Railways.

Begonnen als een adviesbureau

Depot Rail vormt een bewijs van de groei in de supply chain-sector in het VK en ondersteunt de groei van de spoorwegindustrie in het algemeen. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de sourcing van apparatuur voor spooronderhoudsdepots. Begonnen als een adviesbureau vierde het  vorig jaar zijn 20ste verjaardag.

“We hebben besloten ons te concentreren op de levering van apparatuur en hebben daartoe langetermijnrelaties ontwikkeld met gespecialiseerde fabrikanten uit Frankrijk, Italië, Spanje en het VK”, zegt Lee Pitts, de verkoopmanager van het bedrijf. “In de loop der jaren is ons productassortiment uitgebreid met conditiebewakingsapparatuur, stroomvoorzieningsapparatuur en zelfs rangeervoertuigen.”

Zephir Crab batterij-elektrische mover

Terwijl machines gebruikt voor het onderhoud belangrijk zijn voor operatoren, bereikt Depot Rail die delen van het spoorwegnet waar anderen misschien moeite mee hebben om er voet aan de grond te krijgen. Met ook voldoende conventionele drijfkracht achter de hand is het bedrijf ook aanwezig op minder waarschijnlijke plaatsen, zoals bijvoorbeeld de tramlijnen van Nottingham.

Depot Rail is de leverancier van de kleine in Italië gemaakte Zephir Crab batterij-elektrische mover – die er net zo uitziet als een extra grote robotmaaier – die kenmerkend is voor de sporen in de omgeving van Nottingham.

Auteur: Jos Sterk