Trenitalia introduceert virtuele ervaring van nieuwe Intercity Notte treinen

Passengers buying Trenitalia tickets

Trenitalia presenteerde een virtual reality-ervaring als voorproefje van haar nieuwe Intercity Notte-treinen in het Nationaal Museum voor 21e-eeuwse Kunst (MAXXI) in Rome, als onderdeel van het evenement Summer Experience 2024 van de Passenger Business Unit van FS Group.

Deelnemers gebruikten 3D-headsets voor een virtuele rondleiding door de toekomstige rijtuigen en kregen zo een meeslepend voorproefje van de treinen die over twee jaar in gebruik zullen worden genomen. De nieuwe treinen zijn ontworpen om het comfort van de passagiers te verbeteren en extra diensten aan te bieden, met als doel nachtreizen te bevorderen. Trenitalia werkt aan de modernisering van haar vloot met meer duurzame en innovatieve opties.

De virtual reality-demonstratie maakt deel uit van de inspanningen van Trenitalia om haar diensten te moderniseren en te verbeteren en passagiers in heel Italië comfortabelere en milieuvriendelijkere reisopties te bieden.

The virtual reality demonstration is part of Trenitalia's efforts to modernize and enhance its services. (Photo: Trenitalia)
De virtual reality-demonstratie maakt deel uit van de inspanningen van Trenitalia om haar diensten te moderniseren en te verbeteren. (Foto: Trenitalia)

Intercity Notte

De nieuwe hybride treinen, gefinancierd door het National Recovery and Resilience Plan (NRRP), rijden al in Calabrië, Basilicata en Apulië. Deze investering bedraagt in totaal 60 miljoen euro en maakt deel uit van een groter plan voor Zuid-Italië, dat een extra 140 miljoen euro omvat voor 70 nieuwe nachtrijtuigen voor routes van en naar Sicilië.

Domenico Scida, directeur van de Intercity Business Unit van Trenitalia, besprak de ontwikkelingen tijdens het evenement. “Met de 3D-headset kunnen we de sfeer van de nieuwe slaaprijtuigen van tevoren ervaren,” zei Scida. “We hebben 140 miljoen euro uit het NRRP geïnvesteerd om deze 70 wagons aan te schaffen omdat de vraag naar nachtreizen aanzienlijk toeneemt, met name voor vrijetijdsdoeleinden. Deze manier van reizen is handig en kosteneffectief, omdat passagiers ’s avonds kunnen vertrekken en ’s ochtends op hun bestemming kunnen aankomen, waardoor ze niet in een hotel hoeven te overnachten.”

Toename in reizen met overnachting

Scida merkte op dat de vraag naar nachtvervoer toeneemt en noemde daarbij de voordelen zoals duurzaamheid, betaalbaarheid en uitgebreide netwerkdekking. Hij noemde routes zoals de nachtdienst van Rome naar Taormina, die vertrekt om 23:00 of 20:30 en aankomt in de vroege ochtenduren, zodat reizigers hun bestemming kunnen bereiken.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com