Hitachi-storing legt nieuwe metrolijn in Milaan stil een dag na lancering

The Opening Of The Entire Section Of The M4 Blue Line From San Cristoforo To Linate In Milan.

De nieuwe metro-uitbreiding in Milaan heeft een onheilspellende start gehad, nadat de lijn minder dan 24 uur na de lancering een ernstige storing vertoonde die waarschijnlijk te wijten was aan de software van Hitachi. De opening van de M4-lijn, die bijna 15 jaar in beslag nam en waarvan de bouw negen jaar uitliep, zou de Milanese openbaarvervoermanager ATM een zucht van verlichting moeten bezorgen. Maar dat was niet het geval.

Op zondag, net voor 13.00 uur, moest de nieuwe metrolijn M4 van Milaan ongeveer 30 minuten stoppen – en bleef meer dan een uur met tussenpozen rijden – vanwege een technisch probleem met de software. Hoewel het specifieke probleem onduidelijk blijft, heeft Hitachi meegeholpen aan de ontwikkeling van verschillende systemen voor de infrastructuur en het bedrijf zal de druk samen met ATM voelen; het was slechts 24 uur daarvoor dat burgemeester Beppe Sala en de Italiaanse minister van Transport Matteo Salvini de nieuwe “Blauwe Lijn” hadden ingehuldigd.

De tijdelijke stop werd rond 13.00 uur aangekondigd door de Milan Public Transport Company (ATM) met het volgende bericht: “We werken aan het oplossen van een technisch probleem waardoor we genoodzaakt zijn de dienst te onderbreken. Onze excuses. Raadpleeg de kaart voor alternatieve routes.

Volgens de lokale media kregen degenen die de trein namen op de tweede dag van de dienst te horen dat ze gebruik konden maken van vervangende busdiensten, maar blijkbaar kwamen die er niet. Om 13:30 uur zei ATM op haar sociale mediakanalen dat de diensten werden hervat, maar anderhalf uur later meldden reizigers nog steeds storingen en vertragingen langs de nieuwe lijn.

Hitachi’s storing in Milaan

Hitachi Rail, dat de software gebruikt die niet goed werkte, heeft 47 nieuwe metrostellen geleverd aan Milaan en veel van de systemen voor de M4 gebouwd. Dit omvat het signaleringssysteem, de derde rail, de telecommunicatietechnologieën van de M4, de perronschermdeuren, het SCADA-systeem voor toezicht, controle en gegevensverwerving en de tarief- en toegangscontrolesystemen.

Luca D’Aquila, de COO van Hitachi Rail Group en de CEO van Hitachi Rail Italy, zei in een verklaring voorafgaand aan het incident: “De ingebruikname van het laatste deel naar San Cristoforo zal een aanzienlijke impact hebben op het milieu, met meer dan 4 miljoen minder autoritten per jaar. Volgens schattingen is dit een haalbaar doel, dankzij het comfort en de betrouwbaarheid van onze voertuigen en de veiligheid van onze signaleringssystemen.”

De nieuwe, door problemen geplaagde metrolijn loopt van oost naar west door Milaan, beginnend bij het vliegveld Linate en eindigend bij het treinstation San Cristoforo. Hij loopt door het stadscentrum op belangrijke stations, waaronder San Babila, Santa Sofia en Sforza-Policlinico, en het duurt 30 minuten om de hele route van 15 kilometer af te leggen. Het project kostte ongeveer 2 miljard euro, overschreed het budget met minstens 300 miljoen euro en werd negen jaar later dan beloofd gelanceerd. Nu de M4 publiekelijk is ingehuldigd, lijkt het erop dat het een heleboel nieuwe problemen oplevert voor de transportmanagers van de stad.

Lees meer:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Thomas Wintle

Bron: RailTech.com