Siemens officieel UK’s nieuwste treinfabriek

Goole, beter bekend als vissershaven en ooit een vakantieoord dat populair werd door de spoorwegen, heeft een nieuwe reden om zich in te laten met het ijzeren ros. Siemens Mobility heeft zijn nieuwe productiefaciliteit in de stad in Yorkshire officieel geopend. De orderboeken beloven al nieuwe treinvloten voor klanten als Transport for London. Civiele leiders noemen Goole al een moderne spoorwegstad.

De nieuwe staatssecretaris voor Transport, Louise Haigh, en de burgemeester van Londen, Sadiq Khan, verrichtten de officiële opening van de Siemens productiefaciliteit, waarvan zij hopen dat deze de kern zal vormen van een investering van £240 miljoen (€281 miljoen) in het “Goole Rail Village”, een industrieel complex waarvan wordt beweerd dat het de aanzet zal geven tot 1000 nieuwe banen voor de regio.

Spoorweg relevantie herboren in Goole

Transport for London’s Piccadilly Line, onderdeel van het beroemde en eerste metronetwerk ter wereld, gaat nu naar … Goole. Passagiers zullen echter niet instappen 200 mijl (320 km) ten noorden van de Britse hoofdstad. Een gloednieuwe vloot treinen voor Londen wordt gebouwd in een nieuwe fabriek in de Yorkshire stad Goole, een binnenhaven aan de rivier de Humber.

the 154-year-old Goole Swing Bridge in the west of Yorkshire, northern England
De historische spoorweginfrastructuur van Goole hielp het een welvarende 19e-eeuwse stad te maken en zal de toekomstige relatie met de industrie ondersteunen.

De stad kwam oorspronkelijk tot bloei dankzij de spoorwegen, waarbij visvangsten en landbouwproducten snel naar nieuwe markten werden vervoerd, voornamelijk in Londen. Nu is de stad klaar om een snelle en swish nieuwe vloot van ondergrondse forensentreinen naar de hoofdstad te vervoeren.

Een boogie voor draaistellen

Deze week waagden de staatssecretaris voor Transport, Louise Haigh, en de burgemeester van Londen, Sadiq Khan, zich in “Het Noorden” en woonden de feestelijke opening bij van de Goole Train Manufacturing Facility. Tegelijk met de opening kondigde Siemens Mobility een substantiële investering aan van £40 miljoen (€46,8 miljoen) in een ultramodern draaistelassemblage- en servicecentrum.

De draaistelfabriek zal de huidige mogelijkheden van Siemens Mobility om draaistellen van treinen uit het VK te reviseren uitbreiden, inclusief de 3.224 voertuigen (572 treinen) die het bedrijf in het VK onderhoudt, en zal ook nieuwe productielijnen omvatten voor de assemblage van draaistellen voor nieuwe treinen, een primeur voor Siemens in het VK.

Voordelen voor het hele land

“Deze indrukwekkende faciliteit van wereldklasse zal een transformatie teweegbrengen in Goole en haar inwoners, de economie van de regio een impuls geven en honderden geschoolde banen ondersteunen, zei minister van Transport Louise Haigh. Nadat ze even op adem was gekomen, voegde ze eraan toe dat het een langetermijninvestering was om de weg vrij te maken voor werkgelegenheid en groei.

The new London Underground metro train for the Piccadilly line by Siemens Mobility
De nieuwe Londense metro voor de Piccadilly lijn door Siemens Mobility

“Deze treinfabriek in Goole is een fantastisch voorbeeld van hoe investeringen in Londen het hele land ten goede komen,” zei de burgemeester van Londen Sadiq Khan. Maar de mensen die niet in Londen wonen, zullen misschien beweren dat het bouwen van treinen voor het noorden van Engeland een nog groter voordeel voor het hele land zou opleveren. Burgemeester Khan zou echter gemakkelijk kunnen wijzen op de HS2-infrastructuur die in de regio wordt gebouwd als bewijs voor die bewering.

Waar Londen slaagt, slaagt Londen blijkbaar ook

“Deze fabriek, waar de nieuwe ultramoderne treinen van de Piccadilly-lijn zullen worden gebouwd, zal tot 900 directe banen creëren,” zei burgemeester Khan. “[Het zal ook] nog eens 1.700 banen ondersteunen in de toeleveringsketen, wat grote voordelen oplevert voor de Britse economie in bredere zin, en laat zien dat waar Londen slaagt, het hele land slaagt en vice versa,” voegde hij er nogal cryptisch aan toe.
Siemens zegt dat alle toekomstige treinen voor het Verenigd Koninkrijk, inclusief hun Verve batterijtrein, in de nieuwe fabriek in Goole zullen worden gebouwd. Het Bogie Assembly and Service Centre zal ongeveer 100 bestaande banen veiligstellen en nog eens 200 banen creëren. Het is de bedoeling dat het tegen het einde van 2026 operationeel is.

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Simon Walton

Bron: RailTech.com