Londense DLR-treinen krijgen nieuwe snelheidslimiet na te snel rijden

DLR

Snelheidsbeperkingen zijn ingevoerd op de geautomatiseerde Docklands Light Railway (DLR), nadat technici van Transport for London (TfL) ontdekten dat de treinen die door het financiële district van Londen slingeren op sommige delen van het spoor te snel reden.

De beperkingen werden ingevoerd nadat technici ontdekten dat de veiligheidsmarge tussen de snelheid van de treinen en de aanbevolen maximumsnelheid niet groot genoeg was, aldus de BBC. TfL vertelde de Britse staatsomroep dat de meeste baanvakken met 5 km/u waren afgeremd, maar benadrukte dat de treinen nooit de aanbevolen snelheid hadden overschreden.

“Na een controle van ons signaleringssysteem hebben we een reeds bestaand technisch probleem vastgesteld, waardoor er op een aantal plaatsen niet genoeg marge was tussen de aanbevolen maximumsnelheid en de snelheid van de treinen”, aldus Tom Page, algemeen manager van TfL voor de DLR.

“Om het netwerk veilig te kunnen blijven exploiteren, hebben we besloten om de snelheid op deze locaties te verlagen”, voegde hij eraan toe. “De DLR is nog steeds een van de veiligste lightrail-netwerken in het land.

Er zijn onlangs posters verschenen bij DLR-stations om passagiers te informeren dat “enkele kleine snelheidsverlagingen op delen van het DLR-netwerk zijn geïmplementeerd als onderdeel van een lopende herziening van het DLR-signaleringssysteem”, wat heeft geresulteerd in “enkele wijzigingen in onze gebruikelijke service en frequenties”. TfL heeft zich verontschuldigd voor de vertragingen en zei dat het probleem zo snel mogelijk zou worden opgelost.

DLR wacht op nieuwe treinen

De snelheidsbeperkingen volgen op het nieuws dat de introductie van de nieuwe treinen met airconditioning op het geautomatiseerde systeem, die 880 miljoen pond (1,043 miljard euro) kosten, vertraging heeft opgelopen, waardoor het bedrijf nu 61 miljoen pond (72,4 miljoen euro) boven het budget zit.

TfL had de doorlooptreinen in april in gebruik willen nemen, maar hun komst is uitgesteld tot “later dit jaar”, wat kan betekenen dat ze zes tot negen maanden te laat komen. De vertraging is veroorzaakt door complicaties bij de integratie van het remsysteem van de bestuurderloze treinen met het signaleringssysteem op het spoor, terwijl tegelijkertijd de DLR-diensten doorgaan.

“Het is altijd complex om een nieuwe vloot treinen in te zetten en te integreren met de bestaande infrastructuur en de bestaande vloot,” vertelde TfL-commissaris Andy Lord aan de Evening Standard. De vertraging betekent dat de huidige vloot van DLR, waarvan sommige 30 jaar oud zijn, langer dan verwacht in dienst zal moeten blijven. TfL heeft echter gezegd dat alle 54 nieuwe treinen met vijf rijtuigen, gefabriceerd door CAF in Spanje, aan het eind van de “zomer van 2026” op de rails zullen staan.

Lees meer:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Thomas Wintle

Bron: RailTech.com