Vossloh’s technologie voor spoorvervanging zorgt ervoor dat belangrijke ICE-lijn in recordtijd wordt hersteld

Vossloh rail replacement technology

Eerder deze maand verving Deutsche Bahn in slechts vier weken tijd ongeveer 70 kilometer spoor op een van zijn belangrijkste transportroutes, de hogesnelheidslijn Keulen-Frankfurt. De veeleisende topografie van een van de belangrijkste lijnen van het ICE-netwerk maakt de recordsnelheid des te indrukwekkender. Dit was mede mogelijk dankzij Vossloh’s ultramoderne spoorvervangingstechnologie.

Vorige maand moest Deutsche Bahn de hogesnelheidslijn van Keulen naar Frankfurt van half juli tot half augustus stilleggen om 70 kilometer spoor te vervangen. Gelukkig kon de railvervangingstrein van Vossloh, geholpen door zijn laadtreinen, de rail in de kortst mogelijke tijd volledig vervangen dankzij wat het bedrijf beschreef als “een zeer efficiënt assemblagelijnsysteem”.

Het proces omvatte het lassen met een mobiele flash-butt lasmachine, het lossen van de nieuwe rails en het laden van de oude rails. Door de hoge werksnelheid van tot wel 4.000 meter spoor per dienst werden de stillegging van de lijn en de bouwtijden aanzienlijk verkort.

Rail vervangen in recordtijd

Dit was vooral belangrijk tijdens het opknappen van de hogesnelheidslijn tussen Keulen en Frankfurt omdat deze zo druk bereden wordt en topografisch zwaar is. Dankzij Vossloh’s one-stop-shop aanpak, waarbij alle aspecten van het project van begin tot eind werden afgehandeld, en zijn technologie voor het vervangen van rails, werd meer dan 100.000 meter rails vervangen en gelast in minder dan een maand. Volgens Vossloh is dat een persoonlijk record.

De spoorvervangingstrein van Vossloh is ook ingezet in Nederland en onlangs nog in het noorden van Zweden. Dit nadat een deel van de vitale Malmbanan spoorlijn beschadigd was geraakt na twee ontsporingen.

“Met onze uitgebreide expertise en holistische aanpak hebben we onze klanten de afgelopen weken aanzienlijke ondersteuning geboden, zowel bij de snelle vernieuwing van een van de belangrijkste hogesnelheidslijnen van Deutsche Bahn als bij de dringende opknapbeurt van een deel van de economisch belangrijke Malmbanan-lijn in Zweden,” aldus Jan Furnivall, CEO van Vossloh AG.

“Dankzij onze unieke spoorvervangingstechnologie konden we deze taken efficiënt, nauwkeurig en in recordtijd uitvoeren. Speciale dank gaat uit naar onze teams langs het spoor, die met hun uitstekende expertise en onvermoeibare inzet deze belangrijke projecten tot een succes hebben gemaakt.”

Lees meer:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Thomas Wintle

Bron: RailTech.com