Noorwegen: AI-camera’s om spoorwegovergangsongevallen aan te pakken

An AI camera analyses a car at a level crossing.

Elk jaar vinden er iets minder dan 700 incidenten plaats bij spoorwegovergangen in Noorwegen. Als reactie hierop gebruikt het staatsspoorwegbureau Bane NOR ultramodern elektronisch toezicht op 39 van de meest ongevalsgevoelige spoorwegovergangen. Wat kunnen deze camera’s, ondersteund door kunstmatige intelligentie (AI), betekenen voor de Noorse spoorwegveiligheid?

Eerder deze maand kondigde Bane NOR aan dat het begonnen was met het gebruik van nieuw ontwikkelde technologie om machinisten automatisch te waarschuwen als iemand vastzit op een spoorwegovergang wanneer de slagbomen neergelaten zijn. Hierdoor kan de machinist ruim voor de spoorwegovergang stoppen en een mogelijk dodelijk ongeval voorkomen.

“We gebruiken een camera-oplossing die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie om de beelden te analyseren en de machinist te waarschuwen als er iets vastzit tussen de slagbomen,” zei Sverre Kjenne, Executive Vice President Digitalisation and Technology bij Bane NOR.

Hij legde uit dat wanneer er een obstakel wordt gedetecteerd bij een spoorwegovergang, er tegelijkertijd een noodoproep wordt verzonden naar zowel de treinverkeersleiders als de machinist. De camera’s stellen het bedrijf ook in staat om incidenten achteraf te onderzoeken om te begrijpen wat er is gebeurd, voegde Kjenne eraan toe.

Een aantal incidenten

“Er zijn de afgelopen zes maanden een aantal incidenten geweest met voertuigen op spoorwegovergangen met volle slagbomen,” zei hij. “We willen dit voorkomen door elektronisch toezicht te gaan gebruiken.”

Volgens Bane NOR werd het AI-waarschuwingssysteem 15 maanden lang getest, inclusief echte tests met treinen om er zeker van te zijn dat ze op tijd konden stoppen.

“We hebben van november tot december 2023 twee maanden lang een operationele pilot uitgevoerd op de Kongsvingerlijn om te controleren of deze technische oplossing werkt”, aldus Kjenne. “Zowel de test als de pilot bevestigen dat de camera- en noodoproepoplossing stabiel is en functioneert zoals verwacht.”

Vertrouw niet op AI

Naast de introductie van de camera’s op 39 spoorwegovergangen in Noorwegen deze zomer, is het plan om de nieuwe technologie te gebruiken op nog eens 25 beveiligde spoorwegovergangen tegen de winter van volgend jaar.

Bane NOR benadrukte echter dat het upgraden van de technologie niet betekent dat mensen minder voorzichtig moeten zijn op het spoor. “Het belangrijkste is dat mensen zich aan de regels houden op spoorwegovergangen. Vertrouw niet op geluk,” zei Kjenne.

“Kijk en luister naar treinen voordat je een onbeveiligde overweg oversteekt. Rijd de overweg niet op als er rood licht is of als er aan de andere kant een file staat. Als je klem komt te zitten tussen de slagbomen, geef dan gas en rijd er doorheen. Ze zijn ontworpen om gemakkelijk te breken.

Lees meer:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Thomas Wintle

Bron: RailTech.com