Groot-Brittannië laat de trein de milieubelasting op zich nemen

Nose to nose e320 trains under the canopy at Paris Nord in the two liveries of Eurostar - Thalys red on the left and Eurostar grey on the right

Zaken- en vakantiereizen per trein verbeteren de Britse CO2-voetafdruk radicaal. Uit een onderzoek naar reismogelijkheden vanuit Londen blijkt dat reizen per trein een onbetwistbare voorsprong heeft op het milieu. Zakelijke bestemmingen vanuit Londen, waaronder Brussel, Parijs en Amsterdam, behoren tot de meest CO2-efficiënte. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Marvellous Escapes, een in Londen gevestigde reisdienst op maat.

De trein nemen naar handelscentra in West-Europa wordt milieuvriendelijker wanneer je de trein vergelijkt met andere vervoerswijzen, voornamelijk korteafstandsvluchten. Bedrijven die hun groene imago willen verbeteren, worden aangespoord om hun leidinggevenden aan de grond te houden om een aantoonbaar verschil te maken, zonder hun handelspositie in gevaar te brengen.

Brussel meest milieuvriendelijke bestemming

Een reisadviesbureau uit Londen heeft onafhankelijk bevestigd wat de spoorwegindustrie al wist. Reizen per trein legt de lat hoog voor milieunormen. Marvellous Escapes richt zich misschien op het decente deel van de vrijetijdsmarkt. Hun bevindingen hebben echter ook gevolgen voor de zakelijke markt. Uit hun onderzoek is gebleken dat korteafstandsbestemmingen, tussen Londen en de belangrijkste commerciële centra in Europa, het grootste milieuvoordeel opleveren voor het spoor ten opzichte van andere vervoerswijzen.

CO2-uitstoot per reis zoals berekend door Go Climate

Euro-sceptisch Groot-Brittannië mag dan uit de Europese Unie gestapt zijn, er zijn nog genoeg redenen voor Britse zakenmensen om de zetel van de EU te bezoeken. Brussel komt naar voren als de meest milieuvriendelijke bestemming voor reizen vanuit Londen. Straatsburg zit daar niet ver achter. Volgens Marvellous Escapes wordt er 87,35 procent minder CO2 uitgestoten als je de trein verkiest boven het vliegtuig. Dit komt neer op een besparing van 76 kg CO2e per reis, gebaseerd op één passagier – meestal een geklede zakenman, vergezeld van een aktetas en een ander overhemd.

Landschappelijke en realistische werkomgeving

Het onderzoek werd uitgevoerd met behulp van gezamenlijke gegevens van ticketbureau Rail Europe, de in Stockholm gevestigde milieu denktank Go Climate en reiscalculator website ‘distance.to‘. “Reizen per trein biedt gemak en efficiëntie,” zegt Paul Tavener, de oprichter van Marvellous Escapes. “Reizen per trein vermindert de benodigde transittijd voor reizen. [Het is ook een comfortabelere en schilderachtigere optie. Je kunt je treinreis samenstellen naar zoveel bestemmingen als je wilt, waardoor reizen per trein niet alleen groener is, maar ook een potentieel praktischer keuze.”

Paul Tavener van Marvellous Escapes

Dat gevoel, hoewel gericht op de vrijetijdsmarkt, raakt ook een snaar bij de zakenwereld. De mogelijkheid om meerdere bezoeken af te leggen en tegelijkertijd een realistische werkomgeving te hebben (een treinwagon versus een vertrekgate) spreekt leidinggevenden met veel tijd aan. Anekdotisch gezien compenseert de mogelijkheid om schriftelijk werk in te halen vaak de snellere point-to-point tijd die een vlucht biedt.

Verre bestemmingen mogelijk

Bestemmingen verder naar het oosten vanaf Londen worden een grotere uitdaging voor de totale reisduur. Er zijn overnachtingsopties beschikbaar, maar de heropleving van slaapdiensten staat nog in de kinderschoenen. De recente ondergang van de potentiële nieuwkomer Midnight Trains toonde aan dat de markt nog steeds moeilijk te kraken is. Toch kunnen langere zakenreizen een haalbare kaart zijn als onderdeel van een reisroute.

Uit gegevens van Marvellous Escapes blijkt dat de milieubesparingen toenemen naarmate je verder van Londen reist. Boedapest en Wenen behoren tot de top van Europese treinbestemmingen voor de totale hoeveelheid bespaarde CO2-uitstoot. In vergelijking met vliegreizen werd er in totaal respectievelijk 320 kg of 278 kg CO2e bespaard per reis. Dat maakt de solo-zakenman ongeveer vier keer zijn gewicht in koolstof waard. Misschien zouden managers die voor de trein kiezen meer dan een reserveshirt mogen meenemen op hun trans-Europese reizen.

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Simon Walton

Bron: RailTech.com