De nieuwe luxe nachttrein van Italië verbindt Rome met het ‘Florence van het Zuiden’.

Piazza del Duomo in Puglia's Lecce.

FS Treni Turistici Italiani heeft haar nieuwste nachttrein geïntroduceerd, de Espresso Salento, die nu rijdt tussen Rome en de Puglia stad Lecce, vaak aangeduid als het ‘Florence van het Zuiden’.

De Espresso Salento slaaptrein verbindt nu al bijna twee weken de Italiaanse hoofdstad met de zuidelijke stad in de Italiaanse regio Salento en begon zijn eerste reis op 18 juli, met prijzen vanaf €44,50. FS Italiane zei dat de nieuwe route bedoeld is om Rome met de drukke zomerbestemming te verbinden “op een duurzame manier, waarbij de reis zelf deel uitmaakt van de vakantie”.

Er zijn in totaal negen haltes langs de lijn: Caserta, het centrum van Bari, Polignano a Mare, Monopoli, Fasano, Ostuni, Carovigno, Brindisi en het eindpunt in Lecce. De slaapwagons hebben zowel eenpersoons- als tweepersoonsopties, met de mogelijkheid om een gezinswagon met maximaal zes bedden te boeken. Uitgerust met een restauratiewagen met Italiaanse gerechten voor ontbijt en diner, promoot de Italiaanse toeristische dienst de reis als een van zijn luxe aanbiedingen.

Niet te missen

De trein vertrekt om 21.10 uur uit de Italiaanse hoofdstad en komt om 08.45 uur aan in Puglia. In omgekeerde richting vertrekt de trein om 19:45 uit Lecce en komt om 10:20 aan in Rome. De volgende vertrekken vanuit Rome zijn gepland op 13 augustus en 22 augustus, en vanuit Lecce op 14 augustus en 23 augustus.

Volgens Adriana Poli Bortone, de burgemeester van Lecce, zullen dergelijke routes bijdragen aan de reputatie van wat hard op weg is om een van de populairste vakantiebestemmingen van Italië te worden. “De aanwezigheid van een nieuw nachtkonvooi dat de hoofdstad verbindt met de hoofdstad van Salento is een niet te missen kans om de stroom vakantiegangers en het imago van een regio die jaar na jaar laat zien dat het weet hoe te investeren in aanbiedingen en diensten te versterken”, verklaarde ze in de lokale krant Lecce Prima.

Volgens FS Treni Turistici Italiani zou de Espresso Salento volgende kerst opnieuw kunnen worden gelanceerd, evenals met Pasen en voor de zomer van 2025. Het doel is om een grotere trein aan te bieden om het aanbod te verbeteren en nog meer passagiers te kunnen vervoeren.

Lees meer:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Thomas Wintle

Bron: RailTech.com