Waarnemend voorzitter Mike Putnam benoemd bij Network Rail

Na de benoeming van Lord Peter Hendy tot minister van Staat op het ministerie van Transport is Mike Putnam, senior niet-uitvoerend bestuurder van Network Rail, benoemd tot waarnemend voorzitter. Mike is in 2018 toegetreden tot de Raad van Bestuur van Network Rail en heeft meer dan 25 jaar bestuurlijke ervaring in de ontwikkelings-, bouw- en dienstensector en heeft met succes spraakmakende projecten opgeleverd.

De nieuwe waarnemend voorzitter van Network Rail, Mike Putnam, was tot mei 2017 president en chief executive officer van het civieltechnische consortium Skanska UK plc. Mike is erkend ingenieur en lid van zowel de Institution of Civil Engineers als het Royal Institute of Chartered Surveyors. Hij neemt de leiding over op een moment dat Network Rail een radicale verandering ondergaat, waarbij de Britse regering ernaar streeft om het agentschap te vervangen door een nieuw, overkoepelend orgaan met de naam Great British Railways.

Immense ervaring is een enorme troef

Alsof er nog niet genoeg onrust was bij Network Rail. Bovenop een nieuwe financiële controleperiode en het werken naast het overgangsteam dat de overgang naar Great British Railways regelt, is hun voorzitter ontvoerd voor een functie in de regering. De nieuwe premier kwam langs en vroeg de voorzitter van het bestuur om zijn nieuwe minister van Spoorwegen te worden. Lord Peter Hendy heeft nu een nieuwe functie in het Department for Transport, waardoor zijn zetel in de directiekamer van Network Rail vacant is.

London railway from above
De complexiteit van het Britse spoorwegsysteem is het domein van Network Rail
.

Stap op het bordes, de onbenoemde maar niet minder capabele Mike Putnam, althans op interim-basis. Met zes jaar ervaring komt zijn benoeming nauwelijks als een verrassing voor insiders – inclusief zijn eigen chief executive. “Mike is al meer dan zes jaar een onschatbaar lid van onze Board,” herhaalde Andrew Haines, chief executive van Network Rail. “Zijn enorme ervaring zal een enorme aanwinst blijven voor de Board en het bedrijf.”

Andere functies bij de spoorwegen en in de industrie

Mike Putnam was van zijn kant typisch bescheiden en eerbiedig. “Peter’s [vertrekkende voorzitter Peter Hendy] zijn grote schoenen om te vullen,” zei hij. “Ik [zal] helpen om Network Rail vooruit te helpen bij het aanpakken van haar belangrijkste prioriteiten: het runnen van een veilige en beter presterende spoorweg, terwijl ik Andrew help om het bedrijf, en de hele industrie, klaar te stomen voor de reis naar een nieuw hoofdstuk met de oprichting van Great British Railways.”

Mike is momenteel ook onafhankelijk niet-uitvoerend bestuurder van de TransPennine Route Upgrade, het uitgebreide project om de Liverpool – Manchester – Leeds -York lijn door het noorden van Engeland te vernieuwen. In een drukke agenda is hij ook niet-uitvoerend bestuurder van Bazalgette Tunnel Limited – het bedrijf achter Thames Tideway, het grootste tunnelproject in Londen. Hij bekleedt nog een aantal andere bestuursfuncties, maar zal aan het eind van de maand na zeven jaar terugtreden als niet-uitvoerend bestuurder van Southern Water Services.

Lees ook:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Simon Walton

Bron: RailTech.com