Vossloh neemt France Aiguillages Services over

Het Duitse bedrijf Vossloh heeft zijn aanwezigheid in Frankrijk uitgebreid met de overname van France Aiguillages Services. De in Werdohl gevestigde wereldwijde spoorwegtechnologie heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de spoorwegdiensten in Frankrijk. France Aiguillages Services (FAS), gevestigd in Bertrichamps, Oost-Frankrijk, zal worden opgenomen in Vossloh’s vermogen om wissels en seinsystemen te onderhouden en inspecteren. De belangrijkste begunstigde zal de bestaande grote klant van FAS zijn, de Franse staatsspoorwegmaatschappij SNCF.

FAS staat al bekend om zijn uitgebreide expertise op het gebied van spoorwegtechniek. Het bedrijf speelt een cruciale rol in het leveren van technische inspecties en onderhoudsdiensten. Het is met name actief in het onderhoud van wisselsystemen, in het Verenigd Koninkrijk bekend als wissels, en signaleringsinstallaties binnen het SNCF-netwerk. De overname door Vossloh omvat ook het erkende trainingscentrum LUNEFCF, op het hoofdkantoor van het Franse bedrijf in Bertrichamps. Het centrum wordt veel gebruikt voor interne training en voor ingenieurs van de SNCF.

Beschikbaarheid als service

“De overname van FAS versterkt het serviceaanbod van Vossloh op het gebied van wissels in Frankrijk aanzienlijk,” zei Jan Furnivall, Chief Operating Officer van Vossloh. Hij benadrukte het belang van het integreren van de culturele betekenis van FAS in het collectieve technische aanbod van Vossloh. “Samen met FAS zullen we onze belangrijke klant SNCF in de toekomst een nog breder dienstenportfolio kunnen aanbieden,” zei hij.

image: SNCF Réseau
TGV France hogesnelheidstrein. Frankrijk is zijn netwerk nog aan het uitbouwen

Er is een verschil in benadering tussen de twee bedrijven, dat volgens Furnivall kan worden overwonnen ten gunste van hun nieuwe klant. “Door onze divisies Customised Modules en Lifecycle Solutions te integreren, kunnen we nu grote delen van de levenscyclus van wissels afdekken,” zegt hij. “De overname versterkt onze positie als systeemhuis voor het spoor en brengt ons een stap verder in de richting van toekomstgerichte bedrijfsmodellen zoals Availability as a Service. We zijn verheugd om de medewerkers van FAS te verwelkomen in de Vossloh-familie.”

omgevingen voor hogesnelheidstreinen

Op het eerste gezicht zal FAS een gelijkwaardig onderdeel zijn van het gefuseerde bedrijf. Christophe Calley, de oprichter van FAS, blijft aan in een managementfunctie. Hij zei blij te zijn dat FAS en Vossloh nu hun krachten bundelen. “Beide bedrijven vullen elkaar perfect aan, waardoor we onze klanten in de toekomst een uitgebreid en op maat gemaakt dienstenpakket kunnen bieden,” zei hij.

FAS ingenieurs aan het werk op het Franse netwerk

De interesse van het Duitse bedrijf in FAS is vooral ingegeven door Vossloh’s intentie om hun eigen Lifecycle Solutions divisie te versterken, hun portfolio van preventieve onderhoudsprogramma’s, ontworpen voor hogesnelheidsspooromgevingen – iets waar SCNF in de toekomst ongetwijfeld gebruik van zal maken. Frankrijk heeft al meer dan 2800 trajectkilometers hogesnelheidstrein in gebruik en er zijn er nog meer in aanbouw.

Vossloh is al actief in ongeveer honderd landen en beheert ongeveer 75 groepsondernemingen. In 2023 genereerde Vossloh een omzet van meer dan 1,2 miljard euro. Wereldwijd heeft het bedrijf ongeveer 4.000 professionals in dienst. Grote projecten over de hele wereld zijn onder andere de enorme 1600 km lange Inland Rail-route in Australië, die extra capaciteit en connectiviteit zal bieden tussen Melbourne en Brisbane, voornamelijk voor vrachtvervoer.

Lees ook:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.
Onderwerpen: , , ,

Auteur: Simon Walton

Bron: RailTech.com