Britse operator Southeastern trio van initiatieven

Nieuwe treinen, nieuwe dienstregelingen en een primeur voor verwantenzorg. De veelbekritiseerde Britse franchise Southeastern heeft zich de afgelopen maand ingespannen om de zaken recht te zetten. Eerst werd er een vervangingsprogramma aangekondigd voor hun verouderende vloot. Daarna waren er de herzieningen voor de zomerdienstregeling. Nu is er een nieuw initiatief om personeel te ondersteunen dat betrokken is bij de zorg voor kwetsbare kinderen.

Southeastern heeft de prestigieuze Javelin – de snelste pendeldienst in Groot-Brittannië. Elders op hun metro-, voorstads- en interlokale netwerk is het misschien niet zo prestigieus. Passagiers zullen bemoedigd zijn door de aankondiging van een vernieuwing van de vloot. Reizigers in de regio kunnen hun eigen mening hebben over de herziene dienstregeling. Iedereen is het er echter over eens dat de gezinsgerichte invoering van verwantschapsverlof een positieve zet is.

De tijd van de dertig jaar oude vloot is voorbij

Wacht de hele maand op een aankondiging van Southeastern en er komen er drie tegelijk. Dat is hier niet helemaal het geval en Southeastern kan terecht aanvoeren dat hun aankondigingen een frequent, en in dit geval, regelmatig patroon volgen. De eerste was een zeer welkom vernieuwingsprogramma voor de binnenstedelijke, metro-achtige vloot van de maatschappij. Southeastern exploiteert een gemengde vloot van treinen op de Javelin hogesnelheidslijnen, langeafstandslijnen en de metrodiensten voor forenzen.

Zou het einde van de lijn kunnen zijn, of een facelift voor de Class 465 Networker – de steunpilaar van Southeastern’s metro- en voorstadsdiensten in de afgelopen dertig jaar. mediacenter)

Deze laatste diensten verbinden drukke Londense terminals zoals Victoria, Charing Cross en Cannon Street met het zuidoosten van Londen en gemeenschappen in delen van het land van Kent, waaronder Dartford, Sevenoaks, Grove Park en Gillingham. Southeastern geeft echter toe dat de tijd op is voor haar dertig jaar oude vloot. Daarom heeft het bedrijf nu een “Invitation to Negotiate” gepubliceerd met een shortlist van bieders.

Bieders op de shortlist en langere treinen

De shortlist bestaat uit Alstom, CAF, Hitachi, Siemens en Stadler. Het voorstel omvat een reeks opties, waaronder nieuwe treinen, treinen die vanuit andere delen van het land worden ingelegd of het upgraden van de huidige vloot. “Ondanks het uitstekende werk van onze mensen om onze huidige metrovloot in dienst te houden, weten onze klanten maar al te goed dat veel van de treinen moe zijn,” zegt een openhartige Steve White, Managing Director. “In termen van toegankelijkheid en faciliteiten voor de klant, [zijn ze] achterop geraakt bij wat er elders op het Southeastern netwerk en in het hele land beschikbaar is.”

]

De wijzigingen in de dienstregeling van Southeastern weerspiegelen het veranderende gebruikspatroon op het Britse netwerk. Specifiek richten de veranderingen zich op de bredere spreiding van reizen naar werkuren en de toename van vrijetijdsreizen, vooral in het weekend. De metro’s die binnenkort worden vervangen (of misschien opgeknapt) hebben nog een paar jaar de tijd. Op dit moment zorgen verschillende veranderingen voor extra frequentie over een langere ochtendperiode. Misschien als gevolg van een heropleving van de traditionele ‘dagjes uit’ aan zee – verschillende hoofdlijndiensten en enkele van de hogesnelheids Javelin diensten zullen zorgen voor een aantal versterkte formaties tussen Londen en de kust van Kent.

Initiatief voor verwantschapszorg verwelkomd

Slechts een paar dagen geleden, tijdens de National Carer’s Week, voltooide Southeastern hun aangekondigde ‘hattrick’. Ze zijn de eerste spoorwegmaatschappij in het Verenigd Koninkrijk die formele steun biedt aan werknemers die mantelzorger worden. Er is sprake van verwantschapszorg wanneer een kind fulltime of het grootste deel van de tijd bij een familielid of goede vriend woont omdat de ouders niet voor hen kunnen zorgen.

Het nieuwe beleid werd geïntroduceerd na feedback van medewerkers, waaruit bleek dat er dringend behoefte is aan ondersteuning op de werkplek in dergelijke situaties. Het kan betekenen dat werknemers zich moeten aanpassen aan belangrijke veranderingen in hun persoonlijke leven, die vaak onverwachts plaatsvinden. Alleen al in Engeland worden naar schatting meer dan 180.000 kinderen opgevoed in verwantenzorg. Southeastern zegt dat hun beleid een precedent schept in de spoorwegsector voor het erkennen en ondersteunen van verwanten.

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Simon Walton