F+F transformeert studenten in spoorwegingenieurs

Dit halfjaar bezocht een groep enthousiaste 14- tot 16-jarigen uit de hele Engelse East Midlands het snijvlak van spoorwegtechniek. Ze verruilden hun schooluniformen voor helmen en veiligheidsvesten. De leerlingen lieten het klaslokaal achter zich en stapten in de fascinerende wereld van de spoorwegtechniek. Ze werden ontvangen door Furrer+Frey GB, in hun vestiging in Beeston in de buitenwijken van Nottingham.

Het in Nottingham gevestigde bedrijf voor spoorwegtechniek, Furrer+Frey GB, heeft de ingenieurs van morgen de hand gereikt en hen voor deze dag tot onderzoekers gemaakt. Onder de geniale leiding van hoofd van UK Projects (en geĆÆmproviseerd schoolhoofd) Noel Dolphin werden deze aankomende ingenieurs met open armen ontvangen en kregen ze een reeks praktische activiteiten voorgeschoteld.

Unieke intrekbare bovenleiding

Ga achteraan zitten. De jonge bezoekers werden meteen in het diepe gegooid en gingen de uitdaging aan van het ontwerpen en bouwen van bovengrondse elektrificatieapparatuur – dezelfde technologie die treinen aandrijft die met snelheden tot 200 km per uur over het spoor razen.

.

Lucas, een van de enthousiaste deelnemers, verklaarde: “Het maken van de elektrificatie cantilever was het hoogtepunt van mijn vakantie!”. Wie had gedacht dat een vakantie zo enthousiast kon zijn? Furrer+Frey is zelf al op excursie geweest om zijn unieke oprolbare bovenleiding te demonstreren als oplossing voor de elektrificatie van goederenterminals in Groot-BrittanniĆ« (te zien in de video hierboven).

IndustriĆ«le cadetten op weg naar bĆØta/techniek

Terug in het engineeringlaboratorium doken de leerlingen van het 10e en 11e jaar met grote verwondering in de fijne kneepjes van spoorwegelektrificatie. “We hebben veel geleerd van deze dag,” zei Samuel, een andere klas van morgen. “Ik ben geschokt door hoeveel moeite en intelligentie er in de elektrificatie van spoorwegen gaat zitten.” De jonge studenten leerden niet alleen een aantal waardevolle academische lessen. Ze vertrokken ook met een hernieuwd respect voor de helden in hi-vis, achter hun dagelijkse woon-werkverkeer naar de klas.

Van dichtbij kennismaken met het mechanisme van spoorwegelektrificatie. Jonge ingenieurstudenten bij Furrer+Frey GB (F+F)

De school voor spoorwegelektrificatie bij Furrer+Frey, opgezet in samenwerking met de Engineering Development Trust, maakte deel uit van het Industrial Cadets Routes into STEM-programma. Dit initiatief is bedoeld om jonge mensen te ondersteunen bij het verkennen van STEM-opleidingen (Science, Technology, Engineering, and Maths) en carriĆØrepaden. Ava, een andere deelnemer, merkte trots op: “STEM staat voor Wetenschap, Technologie, Techniek en Wiskunde, en dat alles kwam aan bod bij Furrer+Frey.”

Nieuwe perspectieven op de werkplek

Het schoolhoofd van de dag, Mr. Dolphin, kon niet tevredener zijn met zijn tijdelijke ingenieurs. “Er ligt een grote toekomst in het verschiet voor elke jongere die denkt aan de elektrificatie van het spoor,” kondigde hij aan met zijn ogen twinkelend van enthousiasme. “Iets meer dan een derde van de Britse spoorwegen is geĆ«lektrificeerd en er moet nog veel meer geĆ«lektrificeerd worden voordat we diesel kunnen laten vallen en op 100% groene en schone elektriciteit kunnen rijden.”

Noel Dolphin zei dat het organiseren van de dag zeer de moeite waard was geweest. “Ik zou elk klein bedrijf in aanverwante sectoren aanmoedigen om een van deze sessies te proberen. Werken met jonge mensen brengt zoveel plezier, vreugde en nieuwe perspectieven op de werkplek.”

Furrer+Frey GB is opgericht in 1923 en is de Britse tak van de Zwitserse specialisten in spoorwegtechniek. F+F heeft lang voorop gelopen bij het ontwerpen van elektrische spoorwegen. Met dit halfjaarlijkse initiatief hebben ze ook bewezen dat ze voorvechters zijn van de volgende generatie spoorwegingenieurs.

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Simon Walton