SNCF en Deutsche Bahn werken samen aan duurzame technologie

Bordeaux st Jean station, image: SNCF Réseau

SNCF en Deutsche Bahn (DB) hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend die zich richt op innovatie, acht jaar na de start van hun eerste technologische partnerschap.

SNCF Président Jean-Pierre Farandou, DB President Richard Lutz, SNCF’s Directeur Technologieën en Innovatie Carole Desnost, en DB’s Directeur Digitalisering en Technologie Daniela Gerd tom Markotten ondertekenden de overeenkomst om hun bestaande samenwerking te versterken.

Bundeling van technologische expertise

In de nieuwe overeenkomst bundelen de SNCF en DB hun technologische en digitale expertise om het toekomstige spoorwegsysteem te bouwen. Het doel is om de kwaliteit van de klantenservice, de prestaties en de aantrekkelijkheid van het spoorvervoer te verbeteren door middel van innovatie en technologie.
Hoewel het spoor al een van de meest milieuvriendelijke vervoerswijzen is, omvat de samenwerking tussen de SNCF en DB ook duurzaamheidsinitiatieven om hun ecologische voetafdruk verder te verkleinen en hun maatschappelijke verantwoordelijkheid uit te breiden.

De huidige initiatieven richten zich op het toekomstige Europese spoorwegsysteem, inclusief de architectuur en verschillende technologische modules zoals gedigitaliseerde treinen, satellietgebaseerde treinlokalisatie en toekomstige 5G-communicatiesystemen. De bedrijven willen de vooruitgang op belangrijke gebieden zoals digitaal goederenvervoer versnellen om grensoverschrijdende uitwisselingen te verbeteren.

Daarnaast willen ze het gebruik van kunstmatige intelligentie voor spoorwegexploitatie en crowd analysis op stations bevorderen, open-source toepassingen voor infrastructuur en dienstregelingontwerp promoten en het potentieel van kwantumcomputing onderzoeken.

De SNCF en DB werken samen aan hun visie op duurzame stations, het definiëren van gemeenschappelijke indicatoren, beste praktijken voor openbaar welzijn, duurzame ontwerpoplossingen en maatregelen om zich aan te passen aan klimaatverandering. Ze werken samen aan de standaardisatie van batterij- en waterstoftreinen en duurzaam treinonderhoud.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com