Renfe start commerciële simulatieritten voor nieuwe Avlo S106

Renfe's new Avlo S106

Renfe heeft commerciële simulatieritten gepland met passagiers aan boord van de nieuwe Avlo S106 treinen op de routes Madrid-Zaragoza-Barcelona en Figueres Vilafant-Barcelona-Madrid. Het bedrijf voert deze reizen uit, die de commerciële werking van een typische reis nabootsen, ter voorbereiding van de commerciële lancering van de nieuwe treinen op 21 mei.

Deze treinen zullen zorgen voor een toename in zitplaatsen en frequenties voor Renfe’s Avlo diensten in Aragon en Catalonië. De commerciële simulaties, die net zijn begonnen op de noordoostelijke corridor met ‘gesimuleerde passagiers’ uit de spoorwegsector, worden uitgevoerd om alle fasen van de commerciële operatie te meten, te oefenen en te verifiëren, zowel wat betreft de faciliteiten en diensten als de sequenties en fasen van het personeel wat betreft hun opleiding, training en geschiktheid.

Renfe heeft zijn rij- en interventiepersoneel voor deze treinen al opgeleid en commerciële simulatieritten maken deel uit van het gebruikelijke proces om een nieuwe dienst te lanceren. Op basis van de conclusies die uit deze simulaties worden getrokken, kan het bedrijf indien nodig details aanpassen en zelfs nieuwe scenario’s implementeren.

S106 interior
Het Avlo S106 interieur

Verhoging van capaciteit en frequentie

Op 21 mei zal Renfe deze nieuwe Avlo S106 treinen in gebruik nemen, waardoor het aantal zitplaatsen op de goedkope treinen van het bedrijf in Aragon en Catalonië wekelijks met respectievelijk ongeveer 40 procent en 27 procent zal toenemen.

De komst van de nieuwe treinen zorgt ook voor meer Avlo-frequenties naar Zaragoza en Calatayud, met een nieuwe dagelijkse dienst naar beide steden en een extra dienst op zaterdag en zondag. Ondertussen zullen op de stations Camp de Tarragona en Lleida Pirineus elke dag twee Avlo-treinen stoppen in elke richting.

Tickets voor deze treinen gingen op 26 april in de verkoop met een Superprices-campagne met tarieven van 7 euro voor reizen van 21 mei tot 21 juli. Renfe biedt meer dan 24.500 van deze promotieplaatsen aan op de routes Madrid-Zaragoza-Barcelona en Barcelona-Zaragoza-Madrid (met haltes in Camp de Tarragona en Lleida).

De Avlo S106 treinen hebben een capaciteit van 581 zitplaatsen verdeeld over twaalf passagierswagons. Ze zijn uitgerust met zeer comfortabele stoelen in een 3+2 indeling en beschikken over informatiepanelen in de wagon, Wi-Fi-connectiviteit, ruimtes voor kinderwagens en verkoopautomaten.

De S106 treinen maken deel uit van het investeringspakket van meer dan 5 miljard euro dat het bedrijf heeft lopen voor de aankoop van rollend materieel en de renovatie van de huidige vloot. Tot nu toe heeft Renfe de eerste tien van de 30 bestelde eenheden van Talgo ontvangen.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com