ÖBB bestelt 21 Desiro ML treinen van Siemens Mobility

Cityjet Desiro at the Hauptbahnhof in Vienna

In totaal zullen 21 nieuwe Desiro ML-treinen in dienst worden genomen dankzij een order van de Oostenrijkse Federale Spoorwegen (ÖBB) aan Siemens Mobility GmbH. Met deze onlangs aangekondigde opdracht wordt de Desiro ML-vloot van de ÖBB uitgebreid tot 294 treinen, waarvan er al 236 op verschillende trajecten door het land rijden.

De beslissing om de vloot uit te breiden onderstreept de betrouwbaarheid en effectiviteit van de Desiro ML-treinen van Siemens Mobility. Deze treinen zullen vanaf 2026 voornamelijk ingezet worden op lokale trajecten in de oostelijke regio van Oostenrijk, met name op de centrale lijn tussen Wenen Meidling en Floridsdorf en op perifere aftakkingen in Neder-Oostenrijk.

Albrecht Neumann, CEO Rolling Stock bij Siemens Mobility, gaf commentaar op de ontwikkeling: “De Desiro ML staat bekend als een wereldwijd erkende regionale trein met een uitzonderlijke tevredenheid onder reizigers. Deze elektrische treinstellen zijn een toonbeeld van geavanceerde technologie en bieden passagiers maximaal comfort. Ze voldoen aan de hoogste comfortnormen en komen tegemoet aan passagiers met verschillende behoeften, waaronder passagiers met beperkte mobiliteit, dankzij geoptimaliseerde ingangszones, leeslampjes en USB-poorten in speciale zitgedeeltes.”

Desiro ML

Opmerkelijke kenmerken van deze treinen zijn onder andere 217 comfortabele stoelen, drempelvrije toegang met uitschuifbare treden bij alle ingangen, geoptimaliseerde zones met hoge vloeren voor S-Bahn-operaties en geautomatiseerde verwarmings- en airconditioningsystemen die zorgen voor een optimale binnentemperatuur. Daarnaast profiteren passagiers van verstelbare, ergonomische stoelen met veel beenruimte, gecombineerde stopcontacten en USB-poorten in speciale ruimtes, uitklapbare laptoptafels, voetsteunen, voorzieningen voor kinderwagens in de middelste wagons, speciale ruimte voor fietsen en geoptimaliseerde ruimtes voor rolstoelgebruikers en passagiers met beperkte mobiliteit. Moderne voorzieningen zoals informatiedisplays, WiFi-connectiviteit, een on-board portal, twee toiletten (waarvan één drempelvrij) en luierverschoonfaciliteiten zorgen voor een nog betere reiservaring.

Lees meer:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com