Hogesnelheidstreinen van Alstom op de radar van Kevin Speed

TGV M by Alstom

Twee maanden na de ondertekening van een raamovereenkomst met de SNCF Réseau voor de lancering van hun Ilisto dienst, maakt de Franse privéoperator Kevin Speed zich op voor de aankoop van 20 hogesnelheidstreinen van Alstom, meldt Railway Supply.

Deze treinen, die zijn uitgerust met gedistribueerde tractie, zijn bedoeld om de routes tussen Parijs, Lille, Straatsburg en Lyon te bedienen, en zullen volgens Railway Supply in 2028 in dienst treden . De voorgestelde enkeldekstreinen wijken af van het ontwerp van de SNCF-treinen en zijn bedoeld om de efficiëntie op routes met frequente stops te verbeteren.

De toekomstige Alstom-treinen, met gedistribueerde tractie, moeten de werkzaamheden stroomlijnen met hun configuratie van zeven wagons en een capaciteit van 760 passagiers.

De visie van Kevin Speed

De visie van Kevin Speed gaat verder dan de aankoop van treinen; het omvat de bouw van drie remises en het creëren van werkgelegenheid voor 450 mensen. Dit ambitieuze initiatief, dat het landschap van het openbaar vervoer in Frankrijk zal veranderen, is klaar om banen te creëren en industriële groei te stimuleren.

Bovendien onderstreept de tienjarige samenwerking van het bedrijf met de SNCF de toewijding aan samenwerkingsverbanden die gericht zijn op het verbeteren van de spoorverbindingen.

Nu de aanbesteding naar verwachting in de zomer zal plaatsvinden na afronding van de financieringsfase, onderstreept het project de toenemende interesse van internationale belanghebbenden in Europese infrastructurele projecten, benadrukt Railway Supply.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.
Onderwerpen: , , ,

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com