Nieuwe Luton Airport Express ziet stijging in passagiersaantallen

Luton express train

De Luton Airport Express, geëxploiteerd door East Midlands Railway (EMR), heeft het afgelopen jaar een aanzienlijke groei doorgemaakt, met een stijging van meer dan 50 procent in het aantal reizen na de integratie met de Luton DART shuttle service.

Sinds de lancering heeft de Luton Airport Express 575.997 passagiers uit Londen en de zuidelijke regio’s bediend en een handige, snelle en milieuvriendelijke optie geboden om London Luton Airport (LLA) te bereiken. Simon Pready, Commercieel Directeur van East Midlands Railway, toonde zich tevreden met de prestaties van de dienst en zei: “We hebben een gestage toename van het aantal klanten gezien sinds de integratie van de dienst met de DART, met reizen die met meer dan 50 procent zijn gestegen”.

Reizen van Centraal Londen naar de terminal van LLA duurt slechts 32 minuten en kost slechts 10 pond (ongeveer 11,7 euro) wanneer je de Luton Airport Express en Luton DART combineert. De dienst vertrekt elke 30 minuten gedurende de hele week en is regelmatig gepland op zondag. Simon Pready, Commercieel Directeur bij East Midlands Railway, benadrukte de betaalbaarheid en frequentie van de dienst als belangrijke factoren die bijdragen aan de aantrekkingskracht.

Bij aankomst op Luton Airport Parkway kunnen reizigers gemakkelijk overstappen op de pendeldienst van de luchthaven, de Luton DART, via liften of roltrappen, met een reistijd van minder dan vier minuten rechtstreeks naar de terminal, wat zorgt voor een betrouwbare, snelle en milieuvriendelijke verbinding.

EMR desk at the London Luton airport (Photo: EMR)
EMR-balie op de Londense luchthaven Luton (Foto: EMR)

Een miljoenenpond kostend renovatie-initiatief

Daarnaast kunnen klanten van de Luton Airport Express uitkijken naar de renovatie van de elektrische Klasse 360 treinen die op de route rijden. Een aanzienlijke investering van 27,6 miljoen pond (ongeveer 32,2 miljoen euro) zal zorgen voor een opgefrist interieur, meer bagagecapaciteit, nieuwe 2+2 zitplaatsen, oplaadpunten en verbeterde passagiersinformatiesystemen.

Simon Pready benadrukte het gemak van naadloze verbindingen tussen Centraal Londen en Luton Airport Parkway, in combinatie met de snelle overgang naar de terminal via de Luton DART, als belangrijke voordelen voor reizigers. De CEO van London Luton Airport, Alberto Martin, prees ook de Luton Airport Express voor het aanbieden van een snellere, frequentere en gemakkelijkere reisoptie tussen Centraal Londen en LLA, waardoor de reistijd aanzienlijk werd verkort tot ongeveer 30 minuten van deur tot deur.

Het lopende renovatie-initiatief van meerdere miljoenen ponden belooft de tevredenheid van de passagiers verder te verhogen door te zorgen voor een verbeterde ervaring aan boord met gemoderniseerde interieurs en voorzieningen.

Lees meer:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com