HyperloopTT verplaatst Europese activiteiten naar Italië

HyperloopTT

Hyperloop Transportation Technologies (HyperloopTT), een baanbrekend bedrijf in de ontwikkeling van duurzame hogesnelheidsreizen, heeft aangekondigd van Toulouse, Frankrijk naar Veneto, Italië te verhuizen, wat een verschuiving in de Europese activiteiten markeert.

De beslissing komt na de recente ondertekening van het contract voor “Hyper Transfer”, dat de basis legde voor de verhuizing. De verhuizing betekent het einde van een tijdperk in Toulouse, waar HyperloopTT zijn onderzoeks- en ontwikkelingscentrum had.HyperloopTT’s verhuizing naar Italië volgt op zijn succesvolle bod op de Italiaanse aanbesteding in 2023, met het contract voor Hyper Transfer officieel ondertekend in januari 2024, waarmee het project van start ging.

Het bedrijf zal nieuwe kantoren vestigen buiten Venetië, naast het werken met zijn oude onderzoekspartner, de Polytechnic of Turin, en Hyperloop Italia’s kantoor in Puglia. Alle essentiële onderdelen, waaronder capsules, vacuümpompen, controlecentra en levitatie- en voortstuwingssystemen, zullen naar Italië worden vervoerd. Personeel uit Toulouse zal hun werk aan Hyper Transfer en andere projecten voortzetten.

Vaarwel Toulouse

Sinds de vestiging in Toulouse in 2017, heeft HyperloopTT een belangrijke bijdrage geleverd aan de lokale economie en heeft het tal van testmijlpalen bereikt. Deze omvatten de bouw van een 320 meter lange testbaan met buizen en pylonen op ware grootte, evenals de succesvolle voltooiing van verschillende voortstuwings- en levitatietests. De ontmanteling van de oorspronkelijke baan van HyperloopTT in Toulouse begon in februari en de verhuizing zal naar verwachting binnen zes maanden voltooid zijn.

Andrés de León, CEO van HyperloopTT, bedankte de gemeenschap van Toulouse voor haar steun door de jaren heen en erkende de centrale rol die de stad heeft gespeeld in de ontwikkeling van het bedrijf. De León benadrukte de behoefte aan een grotere testlocatie om de hyperloop certificering te bevorderen, wat de verhuizing naar Italië veroorzaakte.

Nieuwsgierig naar Hyperloop-technologie? Kom naar RailTech Europe 2024!

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com