Göteborg bestelt 40 nieuwe Alstom Flexity-trams

Foto Kasper Dudzik. Göteborg 2021-12-14. Nya spårvagnen M33 i trafik på Kungsportsavenyn hos Göteborgs Spårvägar.

Västtrafik, de exploitant van de trams in de Zweedse stad Göteborg, heeft 40 nieuwe trams besteld bij Alstom. De opdracht voor de Flexity-trams heeft een waarde van 100 miljoen euro.

Deze 40 eenheden maken deel uit van de optie bij een eerste contract getekend tussen Västtrafik en de toenmalige fabrikant van de Flexity-trams, Bombardier

De trams staan ​bekend als M34’s en de eerste van hen zou tegen het einde van 2023 in gebruik worden genomen, terwijl de laatste tram in 2026 wordt afgeleverd. Elke tram zal een capaciteit hebben van 319 passagiers, of 50 procent meer dan de voorganger van het M33 model.

Een aantrekkelijk vervoersalternatief voor de auto

Rob Whyte, CEO, Alstom Nordics, zei: “Alstom is erg trots om de nieuwe rijtuigen aan Göteborg te leveren. Het iconische ontwerp van de moderne Flexity-trams zal de esthetiek van de stad verbeteren, terwijl een comfortabeler interieur de reiservaring voor de passagiers van de stad zal verbeteren. De trams zullen Göteborg ook helpen duurzamer te worden door een aantrekkelijk vervoersalternatief voor de auto te bieden.”

Auteur: Jos Sterk