Frejus Spoorweg blijft gesloten tot begin 2025

De belangrijkste spoorweggrensovergang tussen Italië en Frankrijk, de zogenaamde Frejuspoorlijn, is al bijna een jaar gesloten als gevolg van een aardverschuiving in augustus 2023. De tijdlijn voor een heropening is in de loop der tijd veranderd en nu beweren schattingen opnieuw dat een volledige heropening pas in het eerste kwartaal van 2025 mogelijk zal zijn.

“Ondanks een sterke mobilisatie van de teams van de SNCF en het departement Savoie, is de datum van de heropening van de verbinding niet eerder voorzien dan het eerste kwartaal van 2025, en niet langer in de herfst van 2024 zoals aanvankelijk gepland”, aldus La Transalpine Lyon-Turin op LinkedIn. Geruchten over een mogelijk uitgestelde heropening tot 2025 deden al de ronde in januari.

Aardverschuivingsgebied is nog niet veilig

De belangrijkste reden achter het verschoven tijdschema is dat de werkzaamheden om de klif van La Praz, waar de aardverschuiving plaatsvond, te zuiveren en te beveiligen ingewikkelder zijn dan verwacht. De holtes die zijn gevonden in het centrale deel van de helling zijn behoorlijk instabiel, wat betekent dat er extra werk nodig is om de helling weer veilig te maken. Totdat dit proces is voltooid, is het onmogelijk om te beginnen met het herstellen van de infrastructuur.

De aardverschuiving, de grootste in het gebied in 45 jaar, vond plaats op 27 augustus 2023 in Saint-André à La Praz, vlakbij de Frans-Italiaanse grens. De spoorlijn in het gebied maakt deel uit van de belangrijkste verbinding tussen Italië en Frankrijk en loopt via de grensovergang Bardonecchia-Modane. Het moet gezegd worden dat de situatie nog erger had kunnen zijn. De aardverschuiving heeft bijvoorbeeld de spoortunnel vlakbij de plaats van de aardverschuiving, de Tunnel de la Brèche, niet beschadigd. Dit is een positieve ontwikkeling, want als de tunnel wel beschadigd was geraakt, had de tijdlijn voor een volledige heropening aanzienlijk vertraagd kunnen worden.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in RailTech’s zusterpublicatie RailFreight.com.

Lees meer:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Marco Raimondi

Bron: RailTech.com