Skanska haalt €51,2M contract binnen voor verbouwing Tsjechisch treinstation

Plans for Jihlava Train Station

De Tsjechische beheerder van de spoorweginfrastructuur, Správa železnic (SZ), heeft het Zweedse bouwbedrijf Skanska gekozen voor de renovatie van het gemeentelijke station van Jihlava met een contract ter waarde van €51,2 miljoen.

SZ verklaarde dat de aannemer was gekozen nadat het “de meest gunstige aanbieding” had gedaan voor het grote project in de regionale hoofdstad van de centrale Vysočina-regio in Tsjechië, bijna €10 miljoen lager dan de andere topconcurrent voor de aanbesteding. De werkzaamheden moeten in augustus van start gaan en medio 2026 zijn afgerond.

Het station, dat dicht bij het stadscentrum ligt, wordt volledig herbouwd met nieuwe perrons en een nieuw gebouwde transportterminal. Er komen haltes voor het openbaar vervoer en regelmatige busdiensten, evenals een park-and-ride-zone met 68 plaatsen en wegen die de afzonderlijke delen van de terminal met elkaar verbinden, waaronder een rotonde.

Het project omvat ook een moderne spoorconfiguratie met 5,6 kilometer aan nieuwe sporen, de installatie van 15 nieuwe wissels en nieuwe beveiligingssystemen voor stations.

Skanska zei dat de modernisering na voltooiing zou zorgen voor “een grotere betrouwbaarheid en veiligheid van de spoorwegactiviteiten”, deels door verbeterde beveiligingssystemen en infrastructuurverbeteringen zoals een nieuwe onderdoorgang die ontworpen is voor toekomstige integratie van hogesnelheidstreinen.

De modernisering is voorgesteld voor medefinanciering door de Europese Unie met middelen uit het Cohesiefonds in het kader van het Transportprogramma 2021-2027 van de EU.

Lees meer:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Thomas Wintle

Bron: RailTech.com